Sortida fotogràfica El Roc de Sant Gaietà (Roda de Berà) i Castell de Tamarit (Altafulla) – Tarragonès

SORTIDA

Sortida fotogràfica El Roc de Sant Gaietà (Roda de Berà) i Castell de Tamarit (Altafulla) – Tarragonès

0

Dissabte 16 de setembre de 2017

Primer es visitarà el Museu de la Ràdio “Protagonistas Luis del Olmo” Ubicat al centre cívic La Roca Foradada, al bell paratge del Roc de Sant Gaietà, està conformat per més de 240 aparells radiofònics de diferents estils i èpoques, des de finals del segle XIX fins principis de la dècada dels 60.

Després es passejarà per tot El Roc de Sant Gaietà, és una pintoresca urbanització construïda entre els anys 1964 i 1972, promoguda per Gaietà Bori Tallada, René Vandemeuter i Pere Sureda. Van dissenyar una mena de poblet de pescadors amb edificis ornamentats seguint estils arquitectònics antics (romànic, gòtic, mudèjar) o imitant racons típics de diverses zones d’Espanya o d’Europa (patis andalusos, hórreos gallecs, cases sardes…). Hi ha també molts elements recuperats d’antigues masies i cases abandonades.

Es podrà menjar allà mateix, per després desplaçar-nos a visitar Altafulla i el Castell de Tamarit i poder veure la posta de sol i posar punt i final a una bona jornada fotográfica

Castell de Tamarit: Documentat des del segle XI, conté elements defensius i de residència amb presó, torres de guaita i una església romànica. Aquesta església, de tres naus cobertes amb voltes de canó i capçalera recta, constitueix un dels exemples més purs i primerencs d’arquitectura romànica del terme de Tarragona. Des de 1681, el castell fou propietat de l’arquebisbe de Tarragona i dels marquesos de Tamarit, fins que a principis del segle XX el comprà un col·leccionista d’art americà, que el féu restaurar. El poblat de pescadors que hi havia es despoblà el segle XIX a causa de les febres palúdiques generades en els aiguamolls de la zona. Des de 1950 és un agregat de Tarragona. Situat a 10 minuts de Tarragona en un entorn privilegiat en una pineda davant del mar, rodejat d’història i de gran bellesa

L’excursió fotogràfica durarà tot el dia, serà de motxilla, cadascú es portarà el seu entrepà o ho desitgi per a esmorzar, menjar i beure. També hi haurà llocs on comprar beguda fresca i menjar sense cap problema.

Transport: vehicle propi, distància de Barcelona 80 quilòmetres aproximadament.

Hora de trobada: 8.45h del matí com a més tard, per poder entrar al museu de la ràdio.

Punt de trobada: Plaça Luis del Olmo, Roc de Sant Gaietà s/nº 43883 Roda de Berà. (mapa)

Coordenades: GMS: 41°10’09.8″N 1°28′     GD:  41.169378,   1.481032

Hi ha obert un fil al fòrum per fer la llista d’assistents i cal apuntar-se allà qui estigui interessat en anar-hi. (Fòrum)

Consultes: info@afosants.cat

Deixa un comentari