1er MEMORIAL DOLORES BAÑÓN

 

MEMORIAL DOLORES BAÑÓN

Amb el Memorial Dolores Bañón volem retre homenatge a una de les nostres sòcies fundadores, que ens va deixar a l'inici d'aquesta pandèmia de nivell mundial.

Dolores Bañón amb una senzilla càmera compacta, amb la llum que entrava pels finestrals de casa seva, amb les cartolines de colors i unes pinces d'estendre la roba era capaç de muntar el seu propi estudi. Ella era capaç de plasmar el que la seva ment imaginava, veure en rodanxes de fruita rodes, globus, ulls, en fulles d'arbres veia volar papallones… Creava vincles entre allò real i allò irreal de vegades amb humor, amb ironia i fins i tot amb poesia. Desenvolupava la idea, experimentava, donava forma al concepte fins a tenir formada la imatge que després plasmaria, sense més ajustos que els bàsics: lluminositat, enfocament i contrast.

Amb això volem donar valor a un dels gèneres de la fotografia: el bodegó artístic.

Cerquem la creativitat anterior a la presa fotogràfica, ja que NO s'admetran muntatges en edició posterior a la presa. Oblidem doncs els programes de postproducció, els tan socorreguts fotomuntatges i activem les nostres neurones a la recerca de la metàfora dels objectes, estimulem la percepció, juguem amb llums i ombres, amb els colors i les formes, amb la complexa senzillesa dels objectes quotidians.

 

BASES


L'Agrupació Fotogràfica de Sants, amb el reconeixement de la Federació Catalana de Fotografia, convoca el I Concurs Nacional de Fotografia de Natura Morta “MEMORIAL DOLORES BAÑÓN”

En aquest concurs només es podran presentar fotografies d'objectes inanimats extrets de la vida quotidiana, anomenats Natures Mortes.

Són vàlides les obres formades amb objectes construïts per l'home i/o elements naturals on la creativitat converteixi un objecte en un altre completament nou, creant la metàfora de l'element.

   

TEMÀTICA

La temàtica serà Natures Mortes o Bodegons creatius.

 

PARTICIPANTS

Poden participar-hi totes aquelles persones aficionades o professionals de la fotografia, majors d'edat, de qualsevol nacionalitat.

 

NOMBRE D'OBRES I PRESENTACIÓ

Cada participant podrà presentar un màxim de 3 fotografies a COLOR, de les quals serà autor i propietari de tots els drets. Les obres es lliuraran exclusivament en format digital d'extensió JPG, espai de color sRGB, amb una mida d'arxiu màxim de 5Mb per fotografia i unes dimensions mínimes de 2.500 píxels al costat menor. L'estructura original de la imatge digital només podrà ser alterada mitjançant les tècniques de cambra fosca, com ara ajustaments de lluminositat, del contrast i del color, sobreexposició i subexposició. No estarà permès cap altre canvi a la imatge digital original. Estaran lliures de qualsevol mena de marca d'aigua, signatura o similar.

 

ENVIAMENT

Les obres s'enviaran omplint el formulari habilitat a aquest efecte al següent enllaç:

https://afosants.cat/afosants_intranet/public/login/usuari

 

TERMINI I LLIURAMENT D'OBRES

El termini d'enviament d'obres finalitzarà el 6 de febrer del 2022 a les 23:59h

 

PREMIS

1er Premi: Trofeu Dolores Bañón i medalla d'Or de la FCF

2n Premi:  Medalla Plata de la FCF

3er Premi: Medalla Bronze de la FCF

1er Classificat soci Afosants: Diploma

 

JURAT

El jurat del concurs estarà format per personalitats del món de la fotografia.

  • José Antonio Andrés Ferriz JPFCF
  • Ferran Morán Gay JOFCF
  • Pilar Castillo i Pla

JURAT D’ADMISIÓ

  • Francesc Reina i Litrán JBFCF
  • Jesús Salvador Tauste

 

VEREDICTE

19 de febrer de 2022

 

ENTREGA DE PREMIS I INAUGURACIÓ DE LA EXPOSICIÓ

DIA: 19 de març 2022
HORA: 11:30h
ON: Espai Afosants

Carrer de Salou, 27

Barcelona 08014

DRETS

L'autor de l'obra fotogràfica serà l'únic responsable de complir la normativa vigent sobre els drets d'imatge de la presa fotogràfica, i l'AFS queda eximida de qualsevol incompliment. Els autors autoritzen l'AFS a la reproducció dels treballs presentats en paper fotogràfic així com a la publicació de les mateixes, a revistes, web, targetes, catàlegs, etc., indicant sempre el nom de l'autor. Els autors cedeixen a l'AFS les còpies en paper realitzades per a l'exposició del concurs, que s'incorporarà a la fototeca de l'esmentada Agrupació.

 

DIVERSOS

La decisió del jurat serà inapel·lable i el mer fet de participar al concurs suposa l'acceptació de les bases en la seva literalitat. Qualsevol circumstància no recollida serà resolta pel jurat i l'organització.

 

                                   2022-20

Leave a comment



Bosco Mercadal Moll

2 anys ago

Buenos días, intento participar y cuando intento recuperar la contraseña me sale un mensaje de
500 I error del servidor
¿Qué puedo hacer?

CONTACTA AMB NOSALTRES

ASSOCIACIÓ FOTOGRÀFICA DE SANTS


calendari afosants

 AFOSANTS

Casa del Mig

Carrer Muntadas, 1-5

(Parc de l'Espanya Industrial) 08014 Barcelona

© Afosants.cat