"WEAPONS, El negoci de les armes" amb Marc Javierre-Kohan

Marc Javierre-Kohan (1973) Fotoperiodista y fotògraf documental amb base a Barcelona i Paris.

El dimarts 5 de juny a les 19h al Punt Multimedia, tindrem Una xerrada amb el fotògraf Marc Javierre- Kohan que ens presentarà el seu fotollibre, “Weapons, El negoci de les armes. I ens introduirà en la fotografia documental a través del seu treball (testimoni gràfic per exemple dels atemptats de París al novembre de 2015) amb aquest llibre fotogràfic que mostra el seu projecte personal, a partir de l’Eurosatory (la fira d'armament més gran del món que te lloc a París cada dos anys), s'articula aquest treball documental que ens apropa a les causes, més que ensenyar-nos les conseqüencies de la militarització del món, veurem la manipulació i les falses veritats sobre un negoci gegant que mouen les élits mundials.

La seva obra documental es fonamenta en agitar les consciències mitjançant el contrast entre el fons i la forma dels seus treballs. Les seves imatges retracten el que es considera normal o banal, amb fons, i provoquen amb la seva forma l’espectador al situar-lo entre el que és “bo i dolent” entre lo moral i lo immoral. Amb aquesta idea vol suscitar la pressa de consciència sobre les actituds humanes perjudicials. En aquesta línia de treball es troba la seva obra documental sobre el turisme massiu, Tourist Walk, La Rambla de Barcelona (2012), Lloret Paradise (2013) i Palmatour (2015). Sobre la industria de l’armament: Weapons (2014-2017) y ATM Hotel on es mostra una estreta relació entre els Bancs i la pobresa.

Aquests treballs han donat forma a tres fotollibres i vàries exposicions como “Weapons, el negoci de les armes” (ICUB castell de Montjuïc 2017, Barcelona). S’han exposat en diversos festivals de fotografia com ScanTarragona 2014 (Tourist Walk) i Athens Photo Festival 2017, Fine Art Igualada 2018 i Claustre de L’Hospital. Torroella Montgrí 2018 (Weapons).

 

WEAPONS, El negoci de les armes.

El projecte Weapons, segons ens ens explica el Marc: “comença a principis de l’any 2014, amb una conversa amb Plàcid Garcia-Planas, en què m’explica l’existència de la fira d’armament mes important del món , Eurosatory, que es fa cada dos anys a prop de París. Aquell mateix any vaig anar a la fira i vaig començar a treballar sobre l’imaginari col.lectiu sobre la violéncia i les armes, amb la mateixa idea que en els meus treballs sobre el turisme massiu, on ensenyo el normalitzat com a fons, per provocar l’espectador amb la forma i situant-lo entre el que és “bo” i el que és “dolent”, entre l’inmoral i el moral, entre la veritat i la mentida, per provocar, al final, una reflexió sobre les actituts humanes perjudicials. Es aixó estava quan em vaig trobar enmig dels atemptats del 13 de novembre a París. El cercle mortal de la industria de l’armament es va tancar aquella nit al meu voltant. Un nou cicle de por i mentida s’apodera d’europa, ja que la guerra comença en una moqueta de color magenta, la que cobreix els estands de les empreses d’armament financiades per els estas europeus.”

Per saber més sobre Marc i la seva obra, podeu visitar la seva web i en l'últim número de la nostra revista aquí

Us esperem!!!

Leave a comment



CONTACTA AMB NOSALTRES

ASSOCIACIÓ FOTOGRÀFICA DE SANTS


calendari afosants

 AFOSANTS

Casa del Mig

Carrer Muntadas, 1-5

(Parc de l'Espanya Industrial) 08014 Barcelona

© Afosants.cat